Aperitiv chec cu pui si ciuperci

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2021 | 5358 vizualizari

 

Un aperitiv tare sățios și gustos!

Spor și poftă bună

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 300 g,
  • Condimente pntru friptură de pui 1 lingură,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Bacon cca. 250 g,
  • Ardei copt cca. 200 g,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Făină de grâu cca. 300 g,
  • Pesmet auriu cca. 200 g,
  • Sare de mare 1 limgură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Mozarella cca. 250 g,
  • Ciuperci marinate cca. 300 g ( un borcan).
  • Pentru topping:
  • Mozzarella răzuită cca. 100 g.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu pui si ciuperci:

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.

Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de pereferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă.

Ceapa, usturoiul și ardeiul kapia se curăță și se taie mărunt. Aceste ingrediente se adaugă lângă puiul gătit împreună cu ciupercile marinate și bacon-ul cubulețe, se lasă la gătit la foc iute încă cca. 10 minute amestecându-se continuu.

După ce legumele devin translucide se adaugă mozzarella mărunțită și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic, cât să se întrepătrundă toate gusturile.

Într-un castron mai mare se adaugă făina, pesmetul, praful de copt, ouăle, se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă până ce se obține o compoziție omogenă.

Apoi se adaugă amestecul de legume și carne, se amestecă ușor până ce se îmglobează toate ingredietele și se toarnă într-o tavă termorezistentă tapetată cu foia de pergament sau cu puțin ulie/unt și făină.

Se presară mozzarella răziută apoi chec-urile se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 minute la 180 grade, apoi încă cca. 10 minute la 150 grade.

După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor, se lasă la răcit în formă apoi se răstoarnă pe un platou de servire. 

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu ciuperci